De curând dovedise acest lucru prin publicarea scrisorii sale despre căsătorie și familie „Amoris Laetitia”, când a scris deschis și foarte aproape de oameni despre unire și sex în loc să se piardă în ordinele papale.

De curând dovedise acest lucru prin publicarea scrisorii sale despre căsătorie și familie „Amoris Laetitia”, când a scris deschis și foarte aproape de oameni despre unire și sex în loc să se piardă în ordinele papale.

De curând dovedise acest lucru prin publicarea scrisorii sale despre căsătorie și familie „Amoris Laetitia”, când a scris deschis și foarte aproape de oameni despre unire și sex în loc să se piardă în ordinele papale. Francisc demonstrează din nou și din nou că nu se agață de formele rigide, ci cunoaște și înțelege nevoile oamenilor din secolul XXI.

Deci, el știe și despre lipsa preoților și despre problemele Bisericii în a fi atrăgător pentru tinerii credincioși. Potrivit Radio Vatican, diaconatul permanent, care este deschis și bărbaților căsătoriți, este în prezent singura formă de vocație din Biserica Catolică care încă crește în Europa. Permiterea femeilor ar fi un semnal clar că Biserica ar putea aduce multe noi femei. Sinodul familiei, totuși, s-a ocupat recent de acest subiect doar marginal.

Nu prima incursiune

Fostul președinte al Conferinței Episcopale Germane, Robert Zollitsch, se pronunțase deja în favoarea unui diaconat pentru femei în 2013 – iar inițiativa a întâmpinat respingerea în multe locuri. La acea vreme, Zollitsch susținea admiterea femeilor ca diaconi într-un nou birou special. Deci fără consacrare.

Papa merge și mai departe cu ideea comisiei de studiu, deoarece este vorba despre o examinare a biroului diacon permanent. Dar ce sunt diaconii oricum? Consacrarea lor este cea mai joasă dintre cele trei nivele de consacrare din biserică, urmată de hirotonia preoțească și episcopală – dar nu trebuie. Diaconilor li se permite să administreze anumite sacramente, cum ar fi botezul, dar nu Euharistia sau mărturisirea.

Cardinalul Karl Lehmann din Mainz a militat recent și pentru un birou diacon pentru femei. «Din păcate, a trecut prea mult timp până la adoptarea unei decizii la Roma cu privire la un diaconat permanent pentru femei», s-a plâns el. O decizie nu a fost încă luată, iar termenul pentru înființarea Comisiei a fost inițial neclar. Singurul lucru sigur este că o notă marginală liniștită a Papei s-a transformat din nou într-o explozie.

Citiți știrile acum 1 lună gratuit! * * Testul se încheie automat.

Mai multe despre acest lucru ▶

ȘTIRI DIN REȚEA

Câștigă acum adevărate căști fără fir de la JBL! (E-media.at)

Acces nou (yachtrevue.at)

8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at)

Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gusto.at)

În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (Trend.at)

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at)

E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at)

recenzii reduslim carte

Comentarii

Inregistreaza-te

Conecteaza-te cu Facebook

»

Negocierile coaliției vor continua vineri după-amiază la cel mai înalt nivel. Președintele ÖVP, Sebastian Kurz, și șeful FPÖ, Heinz-Christian Strache, se întâlnesc la ora 16 în Palais Epstein. Rezultatele intermediare ale clusterelor și „proiectele farurilor” vor fi discutate.

Retragerea interdicției generale planificate de fumat în restaurante

se presupune că este din nou de pe masă.

În perioada de pregătire a negocierilor de după-amiază, negociatorii nu au obținut prea multe aspecte externe pe această temă. În ultimele zile, au existat speculații în mass-media cu privire la retragerea interdicției generale planificate de fumat în gastronomie, așa cum a cerut FPÖ. Acest lucru nu a fost confirmat oficial nici de ÖVP, nici de FPÖ. Reinhart Waneck, care negociază pentru FPÖ în departamentul de sănătate, a declarat că legea fumatului nu a fost o problemă în acest grup de negocieri până acum.

Potrivit secretarului general al FPÖ, Herbert Kickl, problema modului în care ar trebui tratată interdicția de fumat nu a făcut încă obiectul negocierilor dintre FPÖ și ÖVP. Potrivit comunicatului de presă FPÖ, rapoartele media contrare sunt incorecte.

Mario Pulker, președintele Asociației Camerei de Comerț pentru Gastronomie, a declarat, la cerere, că nivelul său de informații era că subiectul era negociat la cel mai înalt nivel – adică între Kurz și Strache. Asociația profesională elaborează cum ar putea arăta o reglementare legală. Abia joi a avut loc o conversație cu viceprimarul Vienei, Johann Gudenus (FPÖ).

Partidul Libertății a susținut în repetate rânduri că normele actuale pentru pub-uri ar trebui să rămână în vigoare. Ar fi un succes pentru proprietari dacă interdicția generală nu ar veni, pentru că ar avea de suferit, a spus vineri din cercurile FPÖ. Între timp, „Krone” (ediția online) a raportat că ÖVP a oprit deja partenerul de negociere.

Ești în favoarea retragerii interdicției generale de fumat în restaurante?

  • Da, ar avea sens.
  • Nu, ar fi un pas înapoi.
  • Nu-mi pasă.

vot

Vezi rezultate

Rezistența la pretinsul sfârșit pentru interzicerea fumatului

Rezistența se formează deja împotriva presupusului negociat de FPÖ și ÖVP pentru interzicerea generală a fumatului din mai 2018. Oponenții fumului albastru din pub-uri au avertizat vineri că nu vor face un pas înapoi în ceea ce privește protecția nefumătorilor, chiar și în rândul gazdelor nu ar fi de necontestat dacă interdicția generală de fumat ar fi anulată.

Ministrul Sănătății, Pamela Rendi-Wagner (SPÖ), a declarat că gastronomia fără fum din Austria, care a fost decisă în 2015 de ÖVP și Sebastian Kurz, a fost un succes din perspectiva politicii de sănătate. «Un curs în zig-zag al ÖVP ar fi un pas masiv înapoi.» Interdicțiile de fumat din alte țări ar arăta o tendință pozitivă a bolilor respiratorii, a atacurilor de cord și a nașterilor premature.

„Un curs în zig-zag al ÖVP ar fi un pas masiv înapoi”

«Ar fi complet de neînțeles și iresponsabil din punct de vedere medical să inversăm brusc inversarea tendințelor care a început în cele din urmă și să o distrugem definitiv», a spus medicul și președintele pentru ajutor pentru cancer Paul Sevelda. Fumatul este responsabil pentru o treime din toate cazurile de cancer. Inițiativa „Nu fuma” urmărește cu mare îngrijorare negocierile coaliției.

Vivid, agenția specializată în prevenirea dependenței, nu are nicio înțelegere pentru abrogarea legii tutunului adoptată în 2015. «Perioada de tranziție a fost de aproape trei ani. Această perioadă extraordinar de lungă a oferit tuturor celor implicați suficient timp pentru a se adapta la aceasta», se spune într-o emisiune. Pentru directorul general Claudia Kahr „este evident că legea actuală privind protecția nefumătorilor nu funcționează”. Austria a fost țara UE cu cele mai proaste legi privind tutunul din 2007, a făcut referire la clasamentul „Scala europeană de control al tutunului”.

Nici o opinie unanima printre gazde

Nu există o opinie unanimă în rândul gazdelor despre fumat. „Inițiativa pentru o competiție sănătoasă în gastronomie”, care, conform informațiilor proprii, include 15 restaurante, susține condiții-cadru uniforme pentru toți hangiștii, deoarece regulile actuale sunt încălcate de mulți restauratori, așa cum a spus purtătorul de cuvânt Peter Tappler. «Sunt sută la sută sigur că majoritatea sunt în favoarea interdicției de fumat, deoarece niciun proprietar nu vrea să se confrunte cu o schimbare din nou». Interzicerea generală a fumatului înseamnă, de asemenea, șanse egale pentru toți restauratorii.

Din nou și din nou, fondatorul vinului este un adversar al legii fumatului Co, Heinz Kammerer. În 2015 a realizat un sondaj în rândul oaspeților săi. 75% au fost în favoarea implementării interdicției de fumat, care va intra în vigoare doar în 2018, cât mai curând posibil. Restaurantele comercianților de vinuri sunt interzise fumatului din iulie 2015.

Cu toate acestea, un clar susținător al fumatului este restauratorul vienez Heinz Pollischansky. Încetarea interdicției generale de fumat planificate „ar fi supraviețuirea proprietarilor”, a spus Pollischansky. În opinia sa, interdicția i-ar afecta în primul rând pe cei mici. Pollischansky a cerut revenirea la regulamentul din 2008, astfel încât proprietarii să poată decide din nou dacă vor să conducă o unitate pentru fumători sau pentru nefumători. Potrivit lui Pollischansky, el a interpretat anunțul ÖVP în timpul campaniei electorale că vrea să reducă birocrația în această direcție.

Președintele Asociației pentru Gastronomie din Camera de Comerț, Mario Pulker, presupune că FPÖ își va ține promisiunea electorală și că ÖVP ca partid de afaceri nu va ignora dorințele gazdelor. Interzicerea generală a fumatului a fost decisă în 2015 la presiunea puternică a SPÖ, dar politica de sănătate nu ar trebui să fie aplicată pe spatele proprietarilor, potrivit reprezentantului interesat, care spune că el însuși conduce un bar pentru nefumători. Pulker se tem, totuși, că mai ales în țară, oaspeții ar migra de la han la case de club.

De asemenea, asociația principală împotriva opririi

„Din motive politice de sănătate”, principala asociație a instituțiilor de securitate socială s-a pronunțat, de asemenea, vineri împotriva ridicării interdicției de fumat în restaurantele care fusese aprobată din mai 2018. Un purtător de cuvânt al asociației principale a subliniat APA că fumatul este periculos pentru sănătate și este responsabil pentru multe decese.

De aceea și companiile de asigurări de sănătate investesc în prevenire. Principalul purtător de cuvânt al asociației a citat telefonul fără fum, ca exemplu. Pe numărul gratuit 0800 810 013 există sfaturi anonime pentru cei care doresc să renunțe de luni până vineri între orele 10:00 și 18:00. Site-ul www.rauchfrei.at este, de asemenea, disponibil în acest scop.

Normele generale domină în întreaga UE

Există interdicții de fumat în toate cele 28 de țări ale UE, nu în ultimul rând pentru că a fost adoptată o rezoluție la Bruxelles în 2009 prin care se solicita tuturor membrilor să se asigure că toate spațiile publice din clădiri sunt interzise fumului până în 2012. Interzicerile de fumat din gastronomie nu sunt uniforme, dar reglementările care nu prevăd excepții precum camerele pentru fumători domină.

Țări precum Irlanda, pionierul, nu au avut nevoie de o invitație din partea UE pentru a lua măsuri. Interzicerea generală a fumatului în zonele publice închise și la toate locurile de muncă, inclusiv toate puburile și restaurantele, a fost o realitate din 29 martie 2004. Italia a urmat un an mai târziu, unde renunțarea la fumat în clădirile și restaurantele publice este în vigoare din ianuarie 2005 – aici sunt posibile zone de fumat, dar sunt rareori folosite din cauza cerințelor stricte.

© APA / Christina Uhl

În Austria, Legea privind tutunul a urmat la 1 ianuarie 2009, cu o interdicție „fundamentală” de fumat în pub-uri, cu excepții pentru camere de fumători separate și restaurante mici. În acest moment, o interdicție generală de fumat era deja în vigoare în Finlanda și Franța. Republica Cehă sa dovedit a fi o întârziere a UE, dar de la Ziua Mondială Fără Tutun, la 31 mai 2017, interdicția a fost, de asemenea, una generală în paradisul foștilor fumători.

Dar există și țări din UE în care interdicțiile de fumat continuă să se aplice cu excepții. În Germania, de exemplu, existau o protecție completă împotriva pericolelor fumatului în restaurantele din Bavaria, Renania de Nord-Westfalia și Saarland. În celelalte state federale există încă reglementări diferite, dar dacă este permis fumatul, restaurantele au permisiunea de a intra doar de la vârsta de 18 ani.

Camerele sau zonele pentru fumători sunt permise în Polonia și Slovacia, printre altele, dar interzicerea generală a fumatului se aplică în 17 țări. Și numărul va crește în luna mai cu Austria la 18 din cele 28 de țări ale UE în care fumatul este interzis în spațiile publice închise, în transportul public și la locul de muncă.

Negocierile au fost desfășurate

Cu toate acestea, având în vedere prognoza deficitului surprinzător de ridicată prezentată de Ministerul Finanțelor săptămâna trecută, finanțarea proiectelor, în special reducerea impozitelor, este neclară.

Grupul de conducere condus de Kurz și Strache se va întâlni la ora 16 în Palais Epstein, chiar lângă clădirea parlamentului. Spre deosebire de ultima dată după „prăbușirea casei de marcat”, nu va mai avea loc nicio conferință de presă ulterior, negocierile vor fi deschise, a spus acesta. Declarațiile mass-media ar trebui, prin urmare, să fie date doar la început. Vinerea trecută, Kurz și Strache și-au prezentat „meta-obiectivele”, inclusiv planul de reducere a impozitului și a contribuției la 40%.

Mică posibilitate pentru reducerile fiscale promise

Deocamdată, guvernul are puțină marjă de manevră pentru reducerile fiscale promise, în ciuda situației economice bune, deoarece trebuie îndeplinite și obiectivele de deficit ale UE. În plus, negociatorii coaliției au prezentat cifre de deficit calculate cu precauție în timpul „scăderii numerarului” săptămâna trecută. Potrivit acestui fapt, Austria se va confrunta cu un „deficit structural” de 1,5% din producția economică în anul următor.

Ar fi cu 3,8 miliarde de euro mai mult decât 0,5 la sută permis de UE. Cu toate acestea, costurile suplimentare pentru criza refugiaților din 2018 (probabil pentru ultima dată la acest nivel) pot fi deduse din deficit, ceea ce reduce nevoia de economii cu 1,3 miliarde de euro. Există, de asemenea, prognoze de deficit semnificativ mai favorabile din partea Comisiei UE și a WIFO: în prognoza sa actuală de toamnă, Comisia UE se așteaptă doar la un deficit de 0,9%, Wifo cu 0,6%. Inclusiv rezoluțiile din octombrie ale Consiliului Național, care nu au fost încă luate în considerare aici, ar fi în jur de 0,8 la sută, dar totuși semnificativ mai puțin decât se presupune în cazul „prăbușirii numerarului”.

Experții văd cifrele cu deficit ridicat prezentate de Ministerul Finanțelor ca fiind procedura obișnuită înainte de negocierile bugetare: Pentru a reține cererile suplimentare, situația bugetară este prezentată cât mai negativ posibil. Acest lucru ar fi susținut și de faptul că ministerul a raportat la Bruxelles o prognoză de deficit ceva mai favorabilă (și anume 1,1 în loc de 1,5%) la jumătatea lunii octombrie. În minister, însă, acest lucru este respins: acolo prognoza deficitului, care a fost ridicată la 1,5 la sută, este justificată de rezoluțiile Consiliului Național din octombrie și cu „ajustări tehnice” în unele domenii.

Citiți știrile acum 1 lună gratuit! * * Testul se încheie automat.

Mai multe despre acest lucru ▶

ȘTIRI DIN REȚEA

Câștigă acum adevărate căști fără fir de la JBL! (E-media.at)

Acces nou (yachtrevue.at)

8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at)

Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gusto.at)

În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (Trend.at)

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at)

E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at)

Comentarii

Inregistreaza-te

Conecteaza-te cu Facebook

»

Interzicerea alcoolului la Praterstern

: Șeful districtului, Uschi Lichtenegger, critică interdicția – unii oameni fără adăpost au migrat la Prater.

Cu

Interzicerea alcoolului la Praterstern

nu ar trebui să se facă: Viena dorește să instituie îngrijiri specifice pentru alcoolici. Acest lucru a fost anunțat de consilierul pentru sănătate și asistență socială, Sandra Frauenberger (SPÖ), joi, pe marginea unei conferințe de presă cu APA.