Când celulele nu se mai împart, sistemul imunitar elimină aceste celule senescente

Când celulele nu se mai împart, sistemul imunitar elimină aceste celule senescente

Medicamentele tradiționale similare au fost folosite mult timp în alte țări asiatice pentru a trata alergiile și astmul bronșic, fiind descrise în urmă cu aproape două milenii în scrierile lui Zhang Zhong Jing, "Hipocrate chinez."

— N.W.

Aspirina se transformă

S-a demonstrat că aspirina și alte AINS au efecte de combatere a cancerului, deși utilizarea extinsă prezintă riscul apariției problemelor gastro-intestinale.

Pentru a atenua unele dintre aceste probleme, Khosrow Kashfi, dr., De la City College din New York, și colegii au dezvoltat un nou compus de aspirină. Denumit aspirina NOSH, compusul conține molecula standard de aspirină cu două atașamente – una care eliberează oxid nitric pentru a ajuta la protejarea mucoasei stomacului și una care eliberează hidrogen sulfurat pentru a spori efectele anti-cancer.

După cum sa raportat în ACS Medicinal Chemistry Letters, aspirina NOSH a inhibat creșterea a 11 tipuri de linii celulare de cancer uman, inclusiv celule de leucemie și celule din cancerul de colon, pancreatic, pulmonar, de prostată și de sân. Nu au existat dovezi de toxicitate și compusul a avut efecte antiinflamatorii comparabile cu cele ale aspirinei tradiționale.

Într-o a doua lucrare în Comunicări de cercetare biochimică și biofizică, cercetătorii au raportat că noul compus a micșorat tumorile de cancer de colon uman la șoareci, încă fără semne de toxicitate.

— T.N.

Un corp în mișcare … își modifică ADN-ul

Genele pot fi mai schimbabile dinamic decât se credea anterior, au raportat cercetătorii din Metabolismul celular.

Într-un studiu al adulților sănătoși, dar sedentari, modificările epigenetice au apărut în ADN-ul lor după doar o singură sesiune de exerciții. Modificări similare au apărut în mușchiul șoarecelui în decurs de 45 de minute după contracția ex vivo.

Acele schimbări rapide în grupările metil care "aprinde" sau exprimarea genetică a tăcerii sunt probabil ceea ce face exercițiul fizic atât de bun pentru stimularea metabolismului, au sugerat anchetatorii. Interesant este că cofeina a avut același impact asupra metilării ADN-ului în probele de mușchi de șoarece.

"Mușchii noștri sunt cu adevărat plastici," dr. Juleen Zierath, dr., de la Institutul Karolinska din Stockholm, a explicat într-un comunicat de presă. "Dacă nu îl utilizați, îl pierdeți și acesta este unul dintre mecanismele care permit acest lucru să se întâmple."

— C.P.

Adulmecă acea alergie

Imunoterapia pentru alergiile alimentare ar putea fi administrată cândva sub formă de spray nazal, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Duke.

Combinând alergenul de arahide cu un adjuvant numit mastoparan 7 șoareci protejați cu alergie la arahide împotriva anafilaxiei, a declarat doctorandul Brandi Johnson, care a prezentat un poster despre cercetare la reuniunea anuală a Academiei Americane de Alergii, Astm și Imunologie de la Orlando.

Titrurile IgG și IgA de protecție specifice arahidei au fost mai mari în urma tratamentului nazal comparativ cu administrarea sublinguală, o metodă stabilită de imunoterapie. Mai mult, transferul de ser de la șoarecii tratați a redus severitatea reacției la alți șoareci sensibilizați la arahide, dozați cu proteină de arahide.

Combinația de administrare nazală și adjuvant poate accelera dezvoltarea toleranței la alergenii alimentari în comparație cu imunoterapiile convenționale, a explicat Johnson.

— J.G.

Tacerea nervilor din prima linie amortizează durerea

Cercetătorii au descoperit că blocarea unei proteine ​​în nervii de detectare a durerii din organism poate oferi un mijloc de ameliorare a durerii cronice.

Efectele asupra durerii potențării sinaptice pe termen lung – activarea persistentă a capacității de comunicare între neuroni – în hipocampus a fost bine studiată, dar Ceng Luo, dr., De la Universitatea din Heidelberg din Germania, și colegii au dorit să se uite la conexiunea în exces între neuronii din măduva spinării și nociceptorii periferici, liniile frontale ale corpului de detectare a durerii.

Ei au văzut în testele electrice că această activare persistentă a fost eliminată la șoareci care nu mai puteau produce proteina PKG-1 în terminalele spinale ale nociceptorilor lor. Acești șoareci au prezentat, de asemenea, o hipersensibilitate mai mică la durere, au raportat online în PLoS Biology.

Descoperirile sugerează că PKG-1 poate juca un rol în eliberarea neurotransmițătorului de la capetele nociceptorului la măduva spinării și că enzima poate fi o țintă terapeutică viitoare pentru reducerea durerii cronice.

— CE FACI.

Nu exact un cimpanzeu din vechiul bloc

O porțiune substanțială a genomului uman seamănă mai mult cu cea a gorilelor, spre deosebire de credința de lungă durată că asemănările cu cimpanzeii predomină de-a lungul structurii genetice umane.

Finalizarea secvențierii pentru genomul gorilei a oferit o oportunitate de a compara genetica oamenilor, cimpanzeilor și gorilelor. Deși oamenii și cimpanzeii împărtășesc majoritatea genelor, cercetătorii au descoperit că aproximativ 15% din genomul uman seamănă mai mult cu cel al gorilelor. În plus, aproximativ 15% din genomul cimpanzeului seamănă mai mult cu structura genetică a gorilei, Aylwyn Scally, dr., De la Wellcome Trust Sanger Institute din Hinxton, Anglia, și colegii au raportat online în Nature.

Toate cele trei specii prezintă o evoluție accelerată în zonele genetice care se ocupă de percepția senzorială, auzul și dezvoltarea creierului, dar mai mult la oameni și gorile, au spus ei.

— C.B.

Pârtie alunecoasă de la fumat la dependența de cocaină

Unele studii au sugerat că fumatul de țigări poate acționa ca o poartă către consumul de cocaină, iar noile descoperiri la șoareci identifică o explicație moleculară a fenomenului.

Cercetătorii conduși de Amir Levine, MD, de la Universitatea Columbia, au descoperit că șoarecii expuși la nicotină în apa de băut timp de cel puțin o săptămână au avut un răspuns îmbunătățit la cocaină atunci când drogurile ilicite și nicotina au fost administrate împreună.

Studiul, raportat în Science Translational Medicine, a arătat că nicotina modifică activitatea enzimatică din creier, ceea ce sporește capacitatea cocainei de a crește expresia genei FosB legate de dependență.

Rezultatele unui studiu epidemiologic uman au susținut concluziile, arătând că dependența de cocaină a fost mai frecventă în rândul consumatorilor de cocaină care fumau înainte de a încerca drogul.

"Datele noastre sugerează că intervențiile eficiente nu numai că ar preveni fumatul și consecințele sale negative asupra sănătății, dar ar putea, de asemenea, să scadă riscul progresiei către consumul ilicit de droguri cronice," au scris cercetătorii în lucrarea lor.

— T.N.

Fântâna Tineretului descoperită?

Nu este nevoie să mergi la un vârf de munte tibetan în căutarea fântânii tinereții, pentru că este posibil să fie chiar în interiorul tău.

Când celulele nu se mai împart, sistemul imunitar elimină aceste celule senescente. Dar odată cu înaintarea în vârstă, a corpului "menaj" încetinește și celulele senescente se acumulează. S-a dezbătut dacă prezența lor este dăunătoare sau nu, dar cercetătorii au demonstrat acum că eliminarea acestor celule încetinește procesul de îmbătrânire.

Darren J. Baker, dr., De la Clinica Mayo din Rochester, Minn., Și colegii săi au marcat celule senescente la șoareci și apoi au celulele cu droguri. Au descoperit că eliminarea acestor celule a întârziat apariția patologiilor legate de vârstă asociate cu țesutul adipos (riduri), mușchiul scheletic (pierderea musculară) și ochii (cataracta) unde celulele senescente tind să se acumuleze.

În plus, șoarecii tratați pe tot parcursul vieții au putut să exercite mai mult timp pe benzile de alergat și, chiar dacă eliminarea celulelor senescente nu a inversat procesul de îmbătrânire, cel puțin a încetinit progresia naturală a declinului legat de vârstă, au raportat cercetătorii în Nature .

"Experimentele noastre de dovadă de principiu demonstrează că intervențiile terapeutice pentru eliminarea celulelor senescente sau blocarea efectelor acestora pot reprezenta o cale de tratare sau întârziere a bolilor legate de vârstă și îmbunătățirea duratei de viață a omului" au încheiat.

— C.K.

Exercițiul protejează creierul

Persoanele care fac exerciții fizice par a fi mai puțin riscate de tulburări neurodegenerative, cum ar fi bolile Alzheimer și Parkinson, dar a fost neclar dacă există o relație de cauzalitate. Acum, un studiu efectuat la șoareci sugerează că exercițiul are într-adevăr efecte neuroprotectoare.

Cercetătorii de la Baylor College of Medicine din Houston au pus șoareci cu mutație genetică pentru ataxia spinocerebelară pe roțile de exercițiu, potrivit unui raport din Science. Nu a existat niciun efect imediat asupra simptomelor animalelor, dar cercetătorii au fost surprinși să descopere că șoarecii au trăit mai mult.

Examinarea creierului animalelor a arătat că șoarecii exercitați au un nivel mai scăzut al unei proteine ​​numite capicua, care părea să scutească neuronii Purbellje cerebeloși de apoptoză.

Cercetătorul principal, John Fryer, dr., A declarat într-un comunicat de presă că nu este clar modul în care cercetarea s-ar putea traduce la oameni. "Ceea ce nu știm încă este ce fel de exercițiu am recomanda," el a spus. De asemenea, este posibil ca tratamentul medicamentos pentru a suprima capicua să obțină același rezultat, au sugerat cercetătorii.

— J.G.

Boala falciformă modificată genetic

Modularea expresiei a două proteine, TR2 și TR4, poate reprezenta o abordare nouă pentru creșterea nivelului de hemoglobină și îndepărtarea suganorm mod de utilizare crizelor dureroase și a leziunilor organelor asociate bolii cu celule secera, potrivit unei echipe de cercetători condusă de Andrew D. Campbell, MD, de la Universitatea din Michigan.

Boala falciformă este cauzată de o mutație greșită în secvența codificatoare a hemoglobinei adulte care are ca rezultat formarea celulelor roșii din sânge cu formă anormală. La începutul copilăriei, hemoglobina fetală începe să fie reprimată și înlocuită de hemoglobina adultă, iar la persoanele care suferă mutația încep să apară manifestări clinice. Cu toate acestea, la unii indivizi afectați, persistă suficientă hemoglobină fetală normală, astfel încât fenotipul bolii să fie mai puțin sever.

Pentru a explora efectele manipulării genetice a nivelurilor de hemoglobină fetală, cercetătorii au sporit expresia receptorilor nucleari TR2 și TR4 într-un model de șoarece de boală cu celule secera, care a inactivat represorul hemoglobinei fetale. Rezultatul a fost o creștere pronunțată a hemoglobinei fetale, de la 7,6% la 18% din hemoglobina totală, împreună cu îmbunătățiri ale anemiei și hemolizei.

"Aceste date susțin fără echivoc ipoteza că modificarea activității receptorilor nucleari TR2 și TR4 ar putea fi o strategie terapeutică eficientă pentru tratamentul [bolii cu celule falciforme]," au scris cercetătorii în Proceedings of the National Academy of Sciences.