Το είχε αποδείξει πρόσφατα με τη δημοσίευση της επιστολής του σχετικά με το γάμο και την οικογένεια «Amoris Laetitia», όταν έγραψε ανοιχτά και πολύ κοντά σε ανθρώπους για την ενότητα και το σεξ αντί να χαθεί σε παπικές παραγγελίες.

Το είχε αποδείξει πρόσφατα με τη δημοσίευση της επιστολής του σχετικά με το γάμο και την οικογένεια «Amoris Laetitia», όταν έγραψε ανοιχτά και πολύ κοντά σε ανθρώπους για την ενότητα και το σεξ αντί να χαθεί σε παπικές παραγγελίες.

Το είχε αποδείξει πρόσφατα με τη δημοσίευση της επιστολής του σχετικά με το γάμο και την οικογένεια «Amoris Laetitia», όταν έγραψε ανοιχτά και πολύ κοντά σε ανθρώπους για την ενότητα και το σεξ αντί να χαθεί σε παπικές παραγγελίες. Ο Φραγκίσκος αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι δεν προσκολλάται σε άκαμπτες μορφές, αλλά γνωρίζει και κατανοεί τις ανάγκες των ανθρώπων στον 21ο αιώνα.

Γνωρίζει λοιπόν για την έλλειψη ιερέων και τα προβλήματα που η εκκλησία έχει ελκυστική για τους νέους πιστούς. Σύμφωνα με το Ραδιόφωνο του Βατικανού, το μόνιμο διακονικό, το οποίο είναι επίσης ανοιχτό σε παντρεμένους άνδρες, είναι σήμερα η μόνη μορφή επαγγελμάτων στην Καθολική Εκκλησία που εξακολουθεί να αναπτύσσεται στην Ευρώπη. Η αναγνώριση των γυναικών θα ήταν ένα σαφές μήνυμα ότι η εκκλησία θα μπορούσε να φέρει πολλές νέες γυναίκες οπαδούς. Η σύνοδος της οικογένειας, ωστόσο, είχε ασχοληθεί ελάχιστα με το θέμα πρόσφατα.

Όχι η πρώτη εισβολή

Ο πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Διάσκεψης Επισκόπων, Ρόμπερτ Ζόλιτς, είχε ήδη μιλήσει υπέρ μιας διακονίας για τις γυναίκες το 2013 – και η πρωτοβουλία συναντήθηκε με απόρριψη σε πολλά μέρη. Εκείνη την εποχή, ο Zollitsch είχε κάνει εκστρατεία για να γίνουν δεκτές οι γυναίκες ως διάκονοι σε ένα νέο νέο γραφείο. Έτσι, χωρίς αφιέρωση.

Ο Πάπας προχωρά ακόμη περισσότερο με την ιδέα της επιτροπής μελέτης, διότι πρόκειται για εξέταση του μόνιμου γραφείου διάκονος. Αλλά τι είναι οι διάκονοι ούτως ή άλλως; Η αφιέρωσή τους είναι το χαμηλότερο από τα τρία επίπεδα αγιασμού στην εκκλησία, ακολουθούμενη από ιεροσύνη και χειροτονία επισκόπου – αλλά δεν χρειάζεται. Οι διάκονοι επιτρέπεται να χορηγούν ορισμένα μυστήρια, όπως το βάπτισμα, αλλά όχι την Ευχαριστία ή την εξομολόγηση.

Ο Καρδινάλιος Καρλ Λέχμαν από το Μάιντς επίσης πρόσφατα έκανε εκστρατεία για ένα γραφείο διακονίας για γυναίκες. «Δυστυχώς, πήρε πάρα πολύ καιρό πριν ληφθεί απόφαση στη Ρώμη σχετικά με ένα μόνιμο διακονικό για τις γυναίκες», παραπονέθηκε. Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση και το χρονικό πλαίσιο για τη σύσταση της Επιτροπής ήταν αρχικά ασαφές. Ένα μόνο πράγμα είναι σίγουρο: Μια ήσυχη περιθωριακή νότα από τον Πάπα έχει αλλάξει ξανά.

Διαβάστε τα νέα δωρεάν για 1 μήνα τώρα! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

reduslim ακριβώς τι περιέχει

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Σχόλια

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

»

Οι διαπραγματεύσεις συνασπισμού θα συνεχιστούν την Παρασκευή το απόγευμα στο ανώτερο επίπεδο. Ο πρόεδρος του PVP Sebastian Kurz και ο προϊστάμενος του FPÖ Heinz-Christian Strache συναντιούνται στις 4 μ.μ. στο Palais Epstein. Θα συζητηθούν τα προσωρινά αποτελέσματα του συμπλέγματος και τα «έργα φάρων». ο

Απόσυρση της προγραμματισμένης γενικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε εστιατόρια

υποτίθεται ότι είναι εκτός τραπεζιού ξανά.

Κατά την πορεία προς τις συνομιλίες το απόγευμα, οι διαπραγματευτές δεν προχώρησαν πολύ. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν εικασίες στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την απόσυρση της προγραμματισμένης γενικής απαγόρευσης του καπνίσματος στη γαστρονομία, όπως απαιτείται από το FPÖ. Αυτό επιβεβαιώθηκε επίσημα ούτε από το ÖVP ούτε από το FPÖ. Ο Reinhart Waneck, ο οποίος διαπραγματεύεται για το FPÖ στο υπουργείο Υγείας, δήλωσε ότι ο νόμος για το κάπνισμα δεν ήταν μέχρι τώρα θέμα σε αυτήν την ομάδα διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του FPÖ Herbert Kickl, το ζήτημα του τρόπου με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί η απαγόρευση του καπνίσματος δεν αποτέλεσε ακόμη αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ του FPÖ και του ÖVP. Οι αναφορές μέσων αντίθετα είναι λανθασμένες, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του FPÖ.

Ο Mario Pulker, πρόεδρος της Εμπορικής Ένωσης Επιμελητηρίου Γαστρονομίας, δήλωσε κατόπιν αιτήματος ότι το επίπεδο πληροφόρησής του ήταν ότι το θέμα διαπραγματεύτηκε στο υψηλότερο επίπεδο – δηλαδή μεταξύ Kurz και Strache. Η επαγγελματική ένωση επεξεργάζεται πώς μπορεί να μοιάζει ένας νομικός κανονισμός. Μόνο την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνομιλία με τον Αντιδήμαρχο της Βιέννης Johann Gudenus (FPÖ).

Το Κόμμα Ελευθερίας υποστήριξε επανειλημμένα ότι οι ισχύοντες κανόνες για τα μπαρ πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ. Θα ήταν επιτυχία για τους ιδιοκτήτες αν δεν έρθει η γενική απαγόρευση, επειδή θα υποφέρουν από αυτό, ανέφερε την Παρασκευή από τους κύκλους του FPÖ. Εν τω μεταξύ, το «Krone» (ηλεκτρονική έκδοση) ανέφερε ότι το ÖVP είχε ήδη απενεργοποιήσει τον διαπραγματευόμενο εταίρο.

Είστε υπέρ της απόσυρσης της γενικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε εστιατόρια;

  • Ναι, αυτό θα είχε νόημα.
  • Όχι, αυτό θα ήταν ένα βήμα προς τα πίσω.
  • Δε με νοιάζει.

ψήφος

Δείτε τα αποτελέσματα

Αντίσταση στο φερόμενο τέλος για απαγόρευση του καπνίσματος

Υπάρχει ήδη αντίσταση κατά των φερόμενων διαπραγματεύσεων από το FPÖ και το ÖVP για τη γενική απαγόρευση του καπνίσματος από τον Μάιο του 2018. Οι αντίπαλοι του μπλε καπνού στις παμπ προειδοποίησαν την Παρασκευή να μην κάνουν ένα βήμα πίσω όσον αφορά την προστασία των μη καπνιστών, ακόμη και μεταξύ των οικοδεσποτών, δεν θα ήταν αδιαμφισβήτητο εάν ανατραπεί η γενική απαγόρευση του καπνίσματος.

Η υπουργός Υγείας Pamela Rendi-Wagner (SPÖ) δήλωσε ότι η γαστρονομία χωρίς καπνό στην Αυστρία, η οποία αποφασίστηκε το 2015 από το ÖVP και τον Sebastian Kurz, ήταν επιτυχία από την άποψη της πολιτικής υγείας. «Μια πορεία ζιγκ-ζαγκ του ÖVP θα ήταν ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω.» Η απαγόρευση του καπνίσματος σε άλλες χώρες θα έδειχνε θετική τάση στις αναπνευστικές παθήσεις, στις καρδιακές προσβολές και στις πρόωρες γεννήσεις.

«Μια πορεία ζιγκ-ζαγκ του ÖVP θα ήταν ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω»

«Θα ήταν εντελώς ακατανόητο και ιατρικά ανεύθυνο να αντιστρέψουμε ξαφνικά την αναστροφή τάσεων που έχει αρχίσει επιτέλους και να την καταστρέψει μόνιμα», δήλωσε ο γιατρός και πρόεδρος του καρκίνου Paul Sevelda. Το κάπνισμα ευθύνεται για το ένα τρίτο όλων των καρκίνων. Η πρωτοβουλία «Μην καπνίζετε» ακολουθεί τις διαπραγματεύσεις συνασπισμού με μεγάλη ανησυχία.

Η Vivid, η ειδική υπηρεσία για την πρόληψη του εθισμού, δεν έχει καμία κατανόηση για την κατάργηση του νόμου για τον καπνό που ψηφίστηκε το 2015. «Η μεταβατική περίοδος ήταν σχεδόν τρία χρόνια. Αυτή η εξαιρετικά μεγάλη περίοδος έδωσε σε όλους τους εμπλεκόμενους αρκετό χρόνο για να προσαρμοστούν σε αυτήν», ανέφερε σε μια εκπομπή. Για τη διευθύντρια Claudia Kahr «είναι προφανές ότι ο ισχύων νόμος για την προστασία των μη καπνιστών δεν λειτουργεί.» Από το 2007 η Αυστρία είναι η χώρα της ΕΕ με τους χειρότερους νόμους για τον καπνό, αναφέρθηκε στην κατάταξη της «Ευρωπαϊκής κλίμακας ελέγχου καπνού».

Δεν υπάρχει ομόφωνη γνώμη μεταξύ των οικοδεσποτών

Δεν υπάρχει ομόφωνη γνώμη μεταξύ των οικοδεσποτών σχετικά με το κάπνισμα. Η «πρωτοβουλία για έναν υγιή ανταγωνισμό στη γαστρονομία», η οποία σύμφωνα με τις δικές τους πληροφορίες περιλαμβάνει 15 εστιατόρια, υποστηρίζει ομοιόμορφους όρους πλαισίου για όλους τους ιδιοκτήτες πανδοχείων, διότι οι ισχύοντες κανόνες παραβιάζονται από πολλούς εστιάτορες, όπως είπε ο εκπρόσωπος Peter Tappler. «Είμαι εκατό τοις εκατό σίγουρος ότι η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος, επειδή κανένας ιδιοκτήτης δεν θέλει να αντιμετωπίσει ξανά μια αλλαγή.» Η γενική απαγόρευση του καπνίσματος σημαίνει επίσης ίσες ευκαιρίες για όλους τους εστιάτορες.

Επαναλαμβανόμενα, ο ιδρυτής του κρασιού είναι αντίπαλος του νόμου για το κάπνισμα Co., Heinz Kammerer. Το 2015 πραγματοποίησε μια έρευνα μεταξύ των καλεσμένων του. Το 75% ήταν υπέρ της εφαρμογής της απαγόρευσης του καπνίσματος, η οποία δεν θα τεθεί σε ισχύ έως το 2018, το συντομότερο δυνατό. Τα εστιατόρια του εμπόρου κρασιού είναι απαλλαγμένα από καπνό από τον Ιούλιο του 2015.

Ένας σαφής υποστηρικτής του καπνίσματος, ωστόσο, είναι ο βιενέζος εστιάτορας Heinz Pollischansky. Ο τερματισμός της προγραμματισμένης γενικής απαγόρευσης του καπνίσματος «θα ήταν η επιβίωση των ιδιοκτητών», δήλωσε ο Pollischansky. Κατά την άποψή του, η απαγόρευση θα επηρέαζε κυρίως τα μικρά. Ο Pollischansky ζήτησε να επιστρέψει στον κανονισμό του 2008, ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να αποφασίσουν ξανά εάν θέλουν να διευθύνουν ένα κάπνισμα ή ένα μη καπνιζόντων. Σύμφωνα με τον Pollischansky, ερμήνευσε την ανακοίνωση του ÖVP κατά την προεκλογική εκστρατεία για τη μείωση της γραφειοκρατίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γαστρονομίας στο Εμπορικό Επιμελητήριο, Mario Pulker, υποθέτει ότι το FPÖ θα τηρήσει την εκλογική του υπόσχεση και ότι το ÖVP ως επιχειρηματικό κόμμα δεν θα αγνοήσει τις επιθυμίες των οικοδεσπότων. Η γενική απαγόρευση του καπνίσματος αποφασίστηκε το 2015 με την έντονη επιμονή του SPÖ, αλλά η πολιτική υγείας δεν πρέπει να εφαρμόζεται στις πλάτες των ιδιοκτητών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ενδιαφέροντος, ο οποίος λέει ότι ο ίδιος λειτουργεί εστιατόριο μη καπνιζόντων. Ο Πούλκερ φοβάται, ωστόσο, ότι ειδικά στη χώρα, οι επισκέπτες θα μεταναστεύσουν από το πανδοχείο σε κλαμπ.

Επίσης, η κύρια σχέση ενάντια στη στάση

«Για λόγους υγείας-πολιτικούς», η κύρια ένωση ιδρυμάτων κοινωνικής ασφάλισης μίλησε επίσης την Παρασκευή κατά της άρσης της απαγόρευσης του καπνίσματος στη γαστρονομία που είχε εγκριθεί από τον Μάιο του 2018. Ένας εκπρόσωπος της κύριας ένωσης επισήμανε στο APA ότι το κάπνισμα είναι επιβλαβές για την υγεία και ευθύνεται για πολλούς θανάτους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες ασφάλισης υγείας επενδύουν επίσης στην πρόληψη. Ο κύριος εκπρόσωπος του συλλόγου ανέφερε το τηλέφωνο χωρίς καπνό ως παράδειγμα. Στον αριθμό χωρίς χρέωση 0800 810 013 υπάρχει ανώνυμη συμβουλή για όσους επιθυμούν να κλείσουν από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Ο ιστότοπος www.rauchfrei.at είναι επίσης διαθέσιμος για το σκοπό αυτό.

Οι γενικοί κανόνες κυριαρχούν σε ολόκληρη την ΕΕ

Υπάρχουν απαγορεύσεις καπνίσματος και στις 28 χώρες της ΕΕ, ιδίως επειδή ψηφίστηκε στις Βρυξέλλες το 2009 ένα ψήφισμα που καλεί όλα τα μέλη να διασφαλίσουν ότι όλοι οι δημόσιοι χώροι στα κτίρια θα είναι απαλλαγμένοι από το κάπνισμα έως το 2012. Η απαγόρευση του καπνίσματος στη γαστρονομία δεν είναι ομοιόμορφη, αλλά κυριαρχούν οι κανονισμοί που δεν προβλέπουν εξαιρέσεις όπως τα δωμάτια καπνίσματος.

Χώρες όπως η Ιρλανδία, η πρωτοπόρος, δεν χρειάστηκαν πρόσκληση από την ΕΕ για ανάληψη δράσης. Η γενική απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς κοινόχρηστους χώρους και σε όλους τους χώρους εργασίας, συμπεριλαμβανομένων όλων των παμπ και των εστιατορίων, ισχύει από τις 29 Μαρτίου 2004. Η Ιταλία ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα, όπου η διακοπή του καπνίσματος σε δημόσια κτίρια και εστιατόρια έχει τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2005 – εδώ είναι δυνατοί χώροι καπνίσματος, αλλά σπάνια χρησιμοποιούνται λόγω των αυστηρών απαιτήσεων.

© APA / Christina Uhl

Στην Αυστρία, ο νόμος για τον καπνό ακολούθησε την 1η Ιανουαρίου 2009, με μια «θεμελιώδη» απαγόρευση του καπνίσματος σε παμπ με εξαιρέσεις για ξεχωριστές αίθουσες καπνίσματος και μικρά εστιατόρια. Αυτή τη στιγμή, μια γενική απαγόρευση του καπνίσματος ήταν ήδη σε ισχύ στη Φινλανδία και τη Γαλλία. Η Τσεχική Δημοκρατία αποδείχθηκε ότι ήταν η καθυστέρηση της ΕΕ, αλλά από την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Καπνό στις 31 Μαΐου 2017, η απαγόρευση ήταν επίσης γενική στον παράδεισο των πρώην καπνιστών.

Υπάρχουν όμως και χώρες της ΕΕ όπου οι απαγορεύσεις του καπνίσματος εξακολουθούν να ισχύουν με εξαιρέσεις. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, μια ολοκληρωμένη προστασία από τους κινδύνους του καπνίσματος ήταν διαθέσιμη μόνο σε εστιατόρια στη Βαυαρία, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και το Σάαρλαντ. Στις άλλες ομοσπονδιακές πολιτείες υπάρχουν ακόμη διαφορετικοί κανονισμοί, αλλά εάν επιτρέπεται το κάπνισμα, επιτρέπεται η είσοδος σε εστιατόρια μόνο από την ηλικία των 18 ετών.

Τα δωμάτια ή οι χώροι καπνίσματος επιτρέπονται, μεταξύ άλλων, στην Πολωνία και τη Σλοβακία, αλλά η γενική απαγόρευση του καπνίσματος ισχύει σε 17 χώρες. Και ο αριθμός θα αυξηθεί τον Μάιο με την Αυστρία σε 18 από τις 28 χώρες της ΕΕ όπου το κάπνισμα απαγορεύεται σε κλειστούς δημόσιους χώρους, στις δημόσιες συγκοινωνίες και στο χώρο εργασίας.

Οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν ανοιχτά

Λαμβάνοντας υπόψη την εκπληκτικά υψηλή πρόβλεψη ελλείμματος που παρουσίασε το Υπουργείο Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, η χρηματοδότηση των έργων, ιδίως των φορολογικών περικοπών, είναι ασαφής.

Η διευθύνουσα ομάδα με επικεφαλής τον Kurz και τον Strache θα συναντηθεί στις 4 μ.μ. στο Palais Epstein, ακριβώς δίπλα στο κοινοβούλιο. Σε αντίθεση με την τελευταία φορά μετά την «πτώση μετρητών», μετά δεν θα υπάρξει συνέντευξη τύπου μετά, οι διαπραγματεύσεις θα είναι ατελείωτες, ανέφερε. Οι δηλώσεις μέσων πρέπει επομένως να δίδονται μόνο στην αρχή. Την περασμένη Παρασκευή, οι Kurz και Strache παρουσίασαν τους «μετα-στόχους» τους, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου μείωσης του φόρου και του ποσοστού εισφορών στο 40%.

Μικρό περιθώριο για υποσχέσεις φορολογικών περικοπών

Προς το παρόν, ωστόσο, η κυβέρνηση έχει λίγα περιθώρια για τις υποσχεθείσες φορολογικές περικοπές, παρά την καλή οικονομική κατάσταση, επειδή πρέπει επίσης να επιτευχθούν οι στόχοι της ΕΕ για το έλλειμμα. Επιπλέον, οι διαπραγματευτές του συνασπισμού παρουσίασαν ιδιαίτερα προσεκτικά υπολογισμένα στοιχεία για το έλλειμμα στην «πτώση μετρητών» τους την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με αυτό, η Αυστρία θα αντιμετωπίσει «διαρθρωτικό έλλειμμα» 1,5% της οικονομικής παραγωγής το επόμενο έτος.

Αυτό θα ήταν καλό 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερο από το 0,5 τοις εκατό που επέτρεπε η ΕΕ. Ωστόσο, το πρόσθετο κόστος για την προσφυγική κρίση το 2018 (πιθανώς για τελευταία φορά σε αυτό το επίπεδο) μπορεί να αφαιρεθεί από το έλλειμμα, το οποίο μειώνει την ανάγκη εξοικονόμησης κατά 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν επίσης σημαντικά πιο ευνοϊκές προβλέψεις για το έλλειμμα από την Επιτροπή της ΕΕ και το WIFO: Στις τρέχουσες φθινοπωρινές προβλέψεις της, η Επιτροπή της ΕΕ αναμένει μόνο έλλειμμα 0,9% και Wifo 0,6%. Συμπεριλαμβανομένων των ψηφισμάτων του Οκτωβρίου του Εθνικού Συμβουλίου, τα οποία δεν έχουν ακόμη ληφθεί υπόψη εδώ, αυτό θα ήταν περίπου 0,8%, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικά μικρότερο από ό, τι υποτίθεται στην περίπτωση της «πτώσης των μετρητών».

Οι ειδικοί βλέπουν τα υψηλά ποσοστά ελλείμματος που παρουσίασε το Υπουργείο Οικονομικών ως τη συνήθη διαδικασία πριν από τις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό: Προκειμένου να διατηρηθούν οι πρόσθετες απαιτήσεις, η κατάσταση του προϋπολογισμού παρουσιάζεται όσο το δυνατόν αρνητικότερα. Αυτό θα υποστηριζόταν επίσης από το γεγονός ότι το υπουργείο ανέφερε κάπως πιο ευνοϊκή πρόβλεψη ελλείμματος (δηλαδή 1,1 αντί 1,5%) στις Βρυξέλλες στα μέσα Οκτωβρίου. Στο υπουργείο, ωστόσο, αυτό απορρίπτεται: Εκεί η πρόβλεψη για το έλλειμμα, που έχει αυξηθεί στο 1,5%, δικαιολογείται από τα ψηφίσματα του Εθνικού Συμβουλίου τον Οκτώβριο και με «τεχνικές προσαρμογές» σε ορισμένους τομείς.

Διαβάστε τα νέα δωρεάν για 1 μήνα τώρα! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Σχόλια

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

»

Απαγόρευση αλκοόλ στο Praterstern

: Ο επικεφαλής της περιφέρειας Uschi Lichtenegger επικρίνει την απαγόρευση – μερικοί άστεγοι έχουν μεταναστεύσει στο Prater.

Με την

Απαγόρευση αλκοόλ στο Praterstern

δεν πρέπει να γίνει: η Βιέννη θέλει να δημιουργήσει στοχευμένη φροντίδα για τους αλκοολικούς. Αυτό ανακοινώθηκε από την Σύμβουλο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Sandra Frauenberger (SPÖ) την Πέμπτη στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου με το APA.